Här kan du skriva dina inlägg, kommentarer och frågor i ämnet The Spotnicks
Olämpliga poster kommer att tas bort.


Here you can write your posts, comments and questions on the topic The Spotnicks
Inappropriate entries will be deleted.


Skriv ditt inlägg - Write your post.

 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Fields marked with * are required.
Your e-mail address will not be published.
268 inlägg.
Åke Lindbergh Åke Lindbergh skrev den 2024/01/01 kl. 16:12
God fortsättning på år 2024.
Jag köpte The Spotnicks CD Live in Japan 1998 före jul och har spelat den många gånger under jul/nyårshelgen. Japanerna var mycket förtjusta i The Spotnicks instrumentala låtar och helst de mera stillsamma. Såg deras framträdande i Hällestads kyrka, Östergötland i november 2018 och det var två trötta Bosse och Bob som var där, men spala kunde de. Att höra Bosse presentera bandmedlemmarna på deras Japan CD känns som att han fortfarande lever. Jag kommer alltid att bära deras musik i mitt hjärta så länge jag lever. Hoppas också att The Spotnicks får en hedersbetygelse i Sverige som vår första svenska internationella musikgrupp.Music Hall of fame? Det är de verkligen värda.
Hasse Hasse skrev den 2023/12/22 kl. 15:27
God Jul & Gott Nytt År Sören
Alicja Zochowska Alicja Zochowska skrev den 2023/02/22 kl. 09:06
Hej. I ett fotoalbum (cirka 1974-1980) som jag fått efter en släkting finns en bild där Bob Lander sitter vid ett mixerbord och vid hans sidor står Bo Thelin och Cool Candys sångare Sven-Eric Gissbol. Det sägs mig av en kollega att det troligen är från Cool Candys LP-inspelning "Full gas" (etikett Anette) som Bob mixade hos Tal o Ton Studio i Göteborg i september 1976. Och så råkade Bo Thelin "bara" titta in. Trevlig bild på legendariska killar i västsvenskt 70-tal.
Hasse Hasse skrev den 2023/02/06 kl. 17:29
Kollat lite på scenkläderna. Har sett de flesta live men missat ett par. Tycker nog att man skulle fortsatt med enhetlig klädsel även de sista åren.
Roger Jönsson Roger Jönsson skrev den 2022/11/15 kl. 14:21
Hej. Jag har ärvt 37 Spotnicks LP skivor varav en bild-LP av min far, får man försöka sälja hela samlingen här? MVH Roger. telefon nr 0730315526.
Hasse Hasse skrev den 2022/10/21 kl. 20:14
Tack för publiceringen av de fina bilderna Sören!
Både spännande, roligt men samtidigt lite vemodigt.
Peter Larsson Peter Larsson skrev den 2022/09/07 kl. 08:12
Hellevi Förlags nostalgivåning på Gröndalsgatan, Göteborg, har en del kul bilder på Spotnicks i London 1962, tydligen knäppta vid samma tillfälle som LP-omslaget då. Även några lite senare bilder från en studio som skulle kunna vara Bosse Winbergs legendariska villa i Krokslätt, Göteborg. Enkla och kul minnen från ett fantastiskt gäng inom svensk/internationell pop.
Lars Kjellin Lars Kjellin skrev den 2022/07/21 kl. 13:50
Här en någorlunda översättning av Tilliet Gerards inlägg nedan:
Hej till alla SPOTNICKS MEN'S
Jag var ett fan av 1962 med sin speciella ”Orangeblossoms” extraordinära musik och ett nytt ljud på bas tack vare BJÖRN THELIN som var en SENSATIONELL MAESTRO med ett ljud från en annan galax. Kort sagt 4 fantastiska musiker som jag alltid lyssnar religiöst på.
Jag var i Dombasle 2008 tyvärr inget att göra med de från 1960' men jag såg mina idoler.
De kommer för alltid att finnas kvar i mitt hjärta
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2022/06/19 kl. 10:49
Hej, Sören! Tack för att du öppnat upp sajten och väckt uppslagsverket till liv igen.

Det är ett gediget arbete du gjort med diskografin och det är intressant att läsa all inspelningsdata och vilka musiker som ingick. När det gäller sagda diskografi så förstår jag att det är lätt att gå vilse och ”stirra sig blind”, men jag upptäckte några saker som behöver korrigeras:

The Rebels’ inspelning ”Tell Him No” (1959) finns inte med. Den spelades in samtidigt som ”Be Bop A Lula”

”Hootenanny Express” (1964): Det står att både Peter Winsnes och Tommy Tausis medverkar, men vad jag förstår så blev de inte medlemmar förrän 1965, respektive 1967. Derek Skinner var medlem i bandet, och det är osäkert om Bruce Baxter medverkar på gitarr.

Tack för allt arbete du lagt ner och jag vill önska en trevlig sommar!
Svar från admin: Sören Alverfeldt
Tack för dina observationer Jörgen!
Jag är medveten om att det finns en del fel och jag försöker att städa bort dem när jag själv hittar dem eller blir uppmärksammad på dem.
Du har rätt när det gäller Hootenanny Express. Det var en felregistrering som jag ska rätta till.
Beträffande The Rebels så har jag registrerat de låtar som finns officiellt utgivna och det gäller ju inte för Tell Him No. Den återfinns bara på 78-varvarna som endast pressades upp i några få ex till medlemmarna själva.
Men eftersom jag har tagit med de två icke officiellt utgivna låtarna som spelades in (på skoj) på Gröna Lund 1965 så får jag i konsekvensens namn även ta med Tell Him No men även den första versionen av Be Bop A Lula (det finns två versioner...).
Jag kompletterar och lägger upp nya listor.
Hör av dig om du hittar mer som behöver rättas till och tack detsamma!
Sören
Hasse Hasse skrev den 2022/06/17 kl. 13:08
Angående Bosses blå Stratocaster så den jag kan tänks mig är Lena Winberg som möjligen har info om den.
TILLIET GERARD TILLIET GERARD skrev den 2022/06/16 kl. 09:48
salut a tous les SPOTNICKS MEN'S j'ai ete fan des 1962 avec orange blossom special uns musique extraordinaire et un nouveau son a la basse grace a BJORN THELIN bo estait un MAESTRO SENSATIONNEL un son venu d'une autre galaxie bref 4 musiciens fantastiques que j'ecoute toujours religieusement j'ai ete a dombasle 2008 helas plus rien a voir avec ceux de 1960' mais j'ai vu mes idoles BO BOB
ils resterons a jamais dans mon coeur
Hazze Hazze skrev den 2022/05/29 kl. 09:35
Hej alla Spotnicks Fan!
Nu skall jag ställa en svår fråga till er som jag o min kompis Claes undrar över. Var tog den blå Fender Staratocastern vägen som Bo hade på -60 talet. Claes o jag vet en hel del redan om gitarrerna att den Bo köpte först i Göteborg var Vit Stratocaster som sedan Bo lackade om till Fiesta Red color och den gitarren såldes till en kille i Mexico har Bo berättat, så det är inte den som lackades blå som en del personer påstår. Bob brukade ibland kompa på den blå Fendern o Bo spelade på den Fiesta Red Fendern finns fina foto på denna fina hemsida plus att både Claes o jag sett gitarrerna LIVE på scen på -60 talet. Vi vet precis alla gitarrer som Bo ägt men denna blå Stratocaster är ett mysterium vart den tog vägen. Mvh/ från två nördar Hazze o Claes!
Svar från admin: Sören Alverfeldt
Jag har ingen aning men har också undrat.
Kanske någon annan som läser detta har svaret men det är nog större chans om frågan ställs på facebook.
Sören Alverfeldt
Hasse Hasse skrev den 2022/05/13 kl. 17:16
Och nu efter Tommy Todde Stoor. Väldigt ledsamt och tråkigt.
Vad är det som händer? Dessa skickliga musiker försvinner en efter en. Vi har musiken med samtidigt en sorg att bära som jag tror vi alla känner med artister som går bort och som man följt under lång tid.
Hasse Hasse skrev den 2022/04/09 kl. 18:03
Tackar dig Sören för den fina sammanfattningen av Tommy Tausis bortgång och för videon som visar vilken fantastisk trummis han var. Oväderligt!
Svar från admin: Sören Alverfeldt
Tack!
Jo, Tommy var fantastisk.
Sören
Sture Melander Sture Melander skrev den 2022/03/27 kl. 15:51
The Spotnicks var en av mina största idoler i början på 60-talet. Dom fick mig att på allvar bli intresserad av gitarrer, ett intresse som jag har även idag. Jag är sedan några år ägare av Björns originalbas, den röda som Bosse byggde. Det är stort att inneha ett sånt musikhistoriskt instrument. 🎸
Hasse Hasse skrev den 2021/06/26 kl. 12:24
Bo Hansén Sveriges förstärkarguro nr1.
Det som inte Bo kan är inte värt att notera!
Bo Hansén Bo Hansén skrev den 2021/05/26 kl. 09:43
Håkan Persson,

Jag brukar inte vara här ock läsa/skriva, men fick mig meddelat att det fanns en teknisk fråga från dig angående BW Signatur förstärkare.

Serienummer har jag faktiskt aldrig tänkt på, tror inte det finns något ?

När det gäller bias/viloströmmen så är detta en hel del beroende på vilket fabrikat av 6550 eller KT88 rör det för närvarande sitter i just ditt exemplar, samt också hur hög anodspänningen, då detta kan variera något i olika Signatur exemplar.

En bra och säker kompromiss är 40 mA genom varje effektrör, du skall mäta detta över varje 1 ohms motstånd som sitter från effektrörens katod till jord.
När detta katodmotstånd är på 1 ohm så motsvarar 1 mV dc i spänningsfall över motståndet samma som 1 mA genom röret, så vid 40 mA skall du ha 40 mV över detta motstånd på varje 6550 eller KT88 rör om anodspänningen är upp till max 500 volt.
(om det är bra typ av KT88 som exempelvis original GEC/Genalex/Gold Lion elller nytillverkade JJ, så går det att ha 5-10 mA mer genom varje rör)
Du justerar bias utan insignal och efter att den stått på ett tag och blivit varm.

Dessa 3 st. trim-pottar du pratar om som finns i de flesta Signatur stärkare, där två av dom ligger i serie och en är grov inställning och den andra fin inställning för den totala negativa bias spänningen, samt den tredje är bias balans mellan effektrörens "push-pull" par.

Något tryckt exakt överensstämmande schema för varje Signatur exemplar finns tyvärr inte, men har du några frågor om konstruktionen/kopplingen så får du gärna fråga mig.
Jag kan dessa stärkare utan och innan.

Hälsningar
Bosse
www.hansenaudio.se
Lars Kjellin Lars Kjellin skrev den 2021/05/16 kl. 22:06
Håkan
kolla med LH Audio, om jag inte minns helt tokigt så var de med från början då Bo W byggde dem.
Annars finns det klokskap i ämnet, t.ex. John Olsson på
Olsson AMP i Hägersten. Du ju alltid rådfråga.
Håkan Persson Håkan Persson skrev den 2021/04/26 kl. 09:43
Bo Winberg Signature Förstärkare

Är lycklig ägare till en sådan vacker välljudande pjäs
Hur många tillverkades ? finns det något dolt serienr
Vad ska BIAS ha för värden ? Någon som har kopplingsschema
Det finns 3 st pottar för justering
Niels jessen Niels jessen skrev den 2021/01/25 kl. 18:04
Jeg søger bogen om the Spotnicks af Lars Åkerstrøm. Hvordan for jeg købt den bok
Svar från admin: Sören Alverfeldt
Hej Niels,
Boken har tidigare gått att beställa från Ginza.se men det verkar inte som att det är möjligt att få tag i flera exemplar därifrån.
Det bästa tips jag kan ge är att försöka på olika auktionsplatser.
Bästa hälsningar
Sören Alverfeldt
Peter Dent Peter Dent skrev den 2021/01/05 kl. 07:47
Hi All
Does anyone have a backing track that they would like to share for Rosaria in Blue or know where a good BT for this song is available.
Thanks in Advance
Cheers from OZ
Peter Dent
Peter Dent Peter Dent skrev den 2021/01/05 kl. 07:43
Hi All Spotnicks Fans,

I live in Queensland, Australia and have been a fan of the Spotnicks since the 60's. I still play lots of their music at a music club that I belong to that plays lots of live 60's instrumental music and meets regularly.

I have been looking for some time for a backing track for the tune Rosaria in Blue so I can learn and practise this song and wondered whether anyone can help?

Cheers from OZ

Peter Dent
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2020/12/23 kl. 14:43
God Jul och Gott Nytt År
Önskas alla Spotnicks fans🎅
Harald Eisert Harald Eisert skrev den 2020/12/16 kl. 11:56
Well, I had the honor to open for the Spotnicks with my own band "Faithful" in spring 1975 in Mittelkalbach/Germany. I can't remember the exact date, but I have the original event poster somewere at my attic. In 1975 I was just 15 years old. Mats Björklund gave me compliments for my playing. Although I am much better on guitar today, that moment meant so much for me, getting compliments from the great Mats. I will remember that for the rest of my days.
Hasse Hasse skrev den 2020/12/02 kl. 22:18
Tack Sören!
Todde finns ju med i din uppräkning av medverkande i Spotnicks ser jag. Har för mig att Wahlström var stand in för Bo W när han hade skadat armen?
Sören Alverfeldt Sören Alverfeldt skrev den 2020/12/01 kl. 22:17
Svaret på Hasses fråga är att det är Todde Stoor som redan 1963 hoppade in som vikarie för Bo Winberg.
Hasse Hasse skrev den 2020/12/01 kl. 21:03
Är det Hans Wahlström på gitarr på fotot med presentation av scenkostymer 1963? Ser inte ut som Bosse W.
Hans-Dieter Fickeisen Hans-Dieter Fickeisen skrev den 2020/09/19 kl. 16:56
Die 3 Titel mit Lena Junoff sind auf You Tube zu hören! Mit einem downloader kann man sich diese Titel selbst in einen Media Player ziehen und dann auf CD brennen!
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2020/09/08 kl. 11:50
Någon som vet hur man får tag i Cd'n med Lena Junoff?
Svar från admin: Sören Alverfeldt
Bertil och alla andra:
Vad jag vet så pressades CD’n upp i en mycket liten upplaga.
Jag har ställt frågan om den går att köpa eller beställa och återkommer om och när jag vet mer.

Det ligger till som jag skrev ovan. Upplagan var endast 10 ex och det kommer inte att göras några fler.
Man får hålla tillgodo med Spotify.
Sören Alverfeldt Sören Alverfeldt skrev den 2020/09/02 kl. 08:39
Jo, det lär stämma men jag vet inga detaljer än. Jag ska försöka att skaffa information och lägga ut här på hemsidan.
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2020/09/01 kl. 16:42
Läste i go att det skulle släppas en skiva med Lena Spotnicks och Lena Junoff stämmer detta?
Sören Alverfeldt Sören Alverfeldt skrev den 2020/08/29 kl. 18:14
Bosses gitarrer är sålda och har stannat i Sverige.
Vem eller vilka som köpte kommer inte att offentliggöras, i alla fall inte i detta forum.
micke micke skrev den 2020/08/27 kl. 22:23
Hej. Vem Köpte Bosses Gitarr, vart den kvar i Sverige?
pascal vilain pascal vilain skrev den 2020/08/27 kl. 18:12
bonjour a tout les fans de the spotnicks, je suis ne en 1960 ,et j ai donc etait berce au son bien reconnaissable des guitares de ce groupe mythique et que je prends un certain plaisir de reecouter mes vieux ,mais precieux vinyls .malgres la disparition des menbres de ce groupe ,ils resterons a jamais dans nos coeurs. et encore merci a eux de tout le plaisir qu ils mon donnes.
Translation to English:
Hello to all fans of The Spotnicks, I was born in 1960, and I was therefore lulled by the recognizable sound of the guitars of this legendary group and that I take a certain pleasure to listen to my old, but precious vinyls. Members of this group, they will remain forever in our hearts. and again thank you to them for all the pleasure they give me.
Rudi Seifert Rudi Seifert skrev den 2020/08/13 kl. 22:31
Wahnsinn! Ob sich noch Irgend-Jemand an Emmering, 1978 ... erinnern kann ? Beim Bichler Paule.... erst verfahren -> Emmering /FFB und dann natürlich viel zu spät im richtigen Emmering. Aber - sie waren da und haben gespielt. Alle Achtung ! Und schee war`s. Danke für die Zeit. Die Spotnicks , der Hammer... Alles Gute im Rock-Himmel, Bo.
Bo Andersson Bo Andersson skrev den 2020/08/07 kl. 21:07
Fruktansvärt tråkigt att både Bo och Bob är borta. Saknar dom enormt mycket.
Tack för all underbar musik ni givit oss.
Världens bästa band
Vila i frid båda två.
Simon Euan-Smith Simon Euan-Smith skrev den 2020/06/20 kl. 13:49
I have just been lucky enough to buy the Karusell EP, "The Spotnicks Touring France" (Spanish Gypsy Dance: She She Little Sheila: Git It: Deep in the Heart of Texas). I'm intrigued to know when these tracks were recorded. There's a photo of Derek Skinner on the back, which argues they must have been recorded no earlier than around mid-1963, and both Discogs and uk 45 cat state 1963. But "Spanish Gypsy Dance" is on a Mexican EP allegedly from 1962, and all four tracks are on a Jasmine UK label CD which states it incorporates everything from 1961-62. Can anyone give me the true story of these great tracks?

Best wishes from England,

Simon
Julián Martínez Julián Martínez skrev den 2020/06/05 kl. 01:14
I'm 25 and I love Spotnicks songs,I'm listening to them right now,Jimmie Nicol played drums with them too, by the way He stills alive, He is 80 years old and He is living somewhere in Mexico City or Cuernavaca Morelos (another state in Mexico) that is what I heard.


Greetings from Monterrey, Mexico
Seiichi Igarashi Seiichi Igarashi skrev den 2020/05/15 kl. 05:56
I'm very sorry! Mr. Bo. The Spotnicks is idle for me. I went Spotnicks's Japan concert at NAGANO 1974. & I have many Spotnicks's records. Thanks a lot. SAYONARA (is Japanese Good Bye )
Åke Lindbergh Åke Lindbergh skrev den 2020/05/05 kl. 21:01
Världen har blivit mycket fattigare sedan alla ursprungsmedlemmarna i anrika The Spotnicks gått ur tiden. Bobbans bortgång bara 4 månader på dagen efter Bosse Winbergs är chockartad. Minns mitt första möte med Bob på Jump in, Gröna lund i Stockholm i augusti 1963. Han talade om att Spotnicksmedlemmarna hade planer på att lägga av efter ett flertal motgångar då. Bl.a. stölder av gitarrer ur deras turnébil. Men så kom Roland Ferneborg som driftig manager in i deras liv och så var succén i världen given.Bob har sjungit in många bra låtar. Blue blue day av Don Gibson. Woe is me, Midnight special m.fl. m.fl. Nu är det minnena om Spotnicks som lever vidare och deras musik kommer aldrig att dö. Ett ljus tänder jag för Bobban och sänder mina varmaste tankar till hans familj. Vila i frid!
Derek Skinner Derek Skinner skrev den 2020/05/05 kl. 19:22
Mycket sorgligt att höra att Bob har också somnat in. Jag var med i Spotnicks under 3 år på 1960-talet och har många fina minnen från den tiden. Bob var en vänlig och pålitlig spelkamrat. Vi har haft kontakt med varandra förra året och jag kommer att sakna honom. Tack Bob för dom åren vi hade i en av Sveriges bästa band. Derek Skinner
Hasse Hasse skrev den 2020/05/04 kl. 21:31
Bob Lander (Bo Starander) har lämnat oss.
Bo var en fantastisk kompgitarrist och sångare. Utan att känna Bo, annat än ytligt, en fin människa. Det känns tungt och det gör ont. Saknar ord.
Bogi Olsen Bogi Olsen skrev den 2020/05/04 kl. 20:30
Tack for al den instrumentala musik i gav mig. Min førsta låt jeg spillede på guitar var Johnny Guitar.
Hilsen
Bogi
Flying Dutchman/John Flying Dutchman/John skrev den 2020/05/03 kl. 14:34
Dear Bo rest in piece
John
Hasse Hasse skrev den 2020/04/29 kl. 21:41
Now we have only one original member of Spotnicks left but that´s life but it´s hard to realise.
Luckily we have a very good Spotnicks tribute band with Göran Sanfridsson, Kent Brännlund, Stephan Möller and Ove Lindell.
They played at Bo Winbergs funeral. I can guarantee you it sounds real good.
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2020/04/17 kl. 13:37
Inte invalda i hall of fame i år heller skandal!!!
Roman from Steyr, Austria Roman from Steyr, Austria skrev den 2020/03/12 kl. 19:48
Love the music of the Spotnicks since my youth in 1970s. RIP Mr. Bo Winberg. I'm so sorry that I could not see you all in a live concert but I still play some of your numbers for myself (as so many other fans) at home and it makes me glad. I would be pleased if you could provide some more tabs in your gallery (e. g. Anna or If You Could Read My Mind in original. It's a pleasure to follow the notes and how cool it can be sound with a good Strat and a tube amp.
Best wishes for you all.
Hasse Andreasson Hasse Andreasson skrev den 2020/02/18 kl. 17:01
Tack Sören för ett gediget arbete med att få fram listplaceringarna för Spotnicks.
Mange Mange skrev den 2020/02/14 kl. 20:31
RIP the King, the Earth känns nu lite fattigare, miss you, Mia & Mange❤️
Hans Hans skrev den 2019/05/14 kl. 16:32
De Witte Luc: Bo Winberg played on this Les Paul guitar in the early beginning. He played Les Paul with P90 pickups in The Frazers and in Spotnicks in Tunes like Old spinning wheel and on others.
There is pictures in the book about Spotnicks by Lars Åkerström with Bo and the Les Paul guitar.
He played the Les Paul for one year or two in Spotnicks before he changed to Stratocaster.
Guitarshop no 1 has bought the Les Paul from a barber in Gothenburg who has bought it from Bo W.
That´s what I know and I hope it´s right.
I think Bo Winbergs sound is in the head and fingers so what ever he played it´s sounds like him.
DE WITTE LUC DE WITTE LUC skrev den 2019/05/09 kl. 21:08
This guitar was not playing at all .Because there was a court circuit IN THE plug compartment.
I have give high money for this guitar
Can you tell me of this guitar well known by the fans
When somebody will sale the guitar Gibson Les Paul special 1956 that is possable.
Can you give info over this guitar? Was it a special good guitar for Bo Winberg.Because he recorded famous hits with this guitar. Like Orange blossom special and Johnny Guitar I have a certificate of this guitar
DE WITTE LUC DE WITTE LUC skrev den 2019/05/09 kl. 21:01
I have a guitar bought by Bo Winberg early 1957 I wonder what was the reason he bought this guitar
Now Iam the owner of the Gibson Les Paul special 1956
The guitar was bought in Goteborg by No 1 guitar store Leif Rundback
From Belgium Gent I travelled to see the last concert of The Spotnicks in Musichused not far away from THe Spar hotel.
It was wonderful
The year before 2018 I was in the Apple hotel Nordic Guitar Club. Where The Spotnicks performing hits of The Spotnicks. It was very easy to meet Bo Winberg .I was at the table with him and friends of Bo more than a hour It was easy so close was I near Bo Winberg
Pelle Pelle skrev den 2019/04/23 kl. 18:28
Hej !
Spotnicks mycket populära i Norge:

Slik stemte ungdommene i Hønefoss 27. august 1965:

The Spotnicks – Blue Blue Day (112)
Jim Reeves – Blue Skies (93)
Finn Eriksen – Lappland (93)
Alma Cogan – The Birds And The Bees (87)
The Beatles – Help! (72)
Tre Tainers – Yellow Bird (39)
karl andersson karl andersson skrev den 2019/04/11 kl. 18:09
tack för all skön musik under alla år.
Hans Hans skrev den 2019/04/04 kl. 15:12
Ger en eloge till bandet Tribute to The Spotnicks.
Tillskott av Ove Lindell på gitarr. Övriga medlemmar har spelat i Spotnicks de senaste 10 åren.
Lät fantastiskt bra på Spotnicks avskedskonsert 30/3.
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2019/04/02 kl. 21:04
Rättelse bo Winbergs skall det vara
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2019/04/02 kl. 21:03
Var kan köpa Jösses cd my Tribune to les paul
Flying Dutchman Flying Dutchman skrev den 2019/04/01 kl. 18:27
I came all the way from Lanzarote for seeing those two guys playing their last concert.
It was emotional but i enjoyed every minute and was worth the long travel onwards and outwards.
I had the opportunity to talk to both of them and say goodbye
For them an era is over and for me too
Bo and Bob you brought something in my life i will not forget All the best from
John as they called me the Flying Crazy Dutchman
Bernd Weber Bernd Weber skrev den 2019/04/01 kl. 17:18
All I have to say is „Thank you Bo,Bob,Björn and Ove“ .... and many other Spotnicks members. Spotnicks was special .... This will never happen again in music business. And a very special thanks to the Chief !! Bo ... without you musical feeling, your tecnical know how and your live-long energy all this would never be happened.
All the best to you and Bob for your retirement... Take good care of yourself .
Your live-long fan and friend
Bernd
Hasse (Hans) Hasse (Hans) skrev den 2019/03/31 kl. 18:13
Allt gott har ett slut men vi som följt Spotnicks genom åren är nog nostalgiskt ledsna. Själv är jag ingen jätteälskare av instrumentalmusik men måste erkänna att med Spotnicks var det speciellt. Mycket ligger i Bosses sätt att spela och det fina samspelet med Bobban. Bobban en mycket bra sångare och kompgitarrist. Bra gitarrister finns det gott om men gitarrister med en egen stil är svårare att finna. Bosses stil är unik. En kombination av hjärna, fingrar, musikalitet utan att överdriva tonflödet.
Ibland infinner sig frågan vilken version av Spotnicks var bäst? Svår fråga som nog beror på vilken smak man har och i vilket skede Spotnicks kom in i våra liv. Charmigast i början med två gitarrer tycker jag. Det var den versionen som lade grunden till den framgången men alla versioner har alltid hållit en hög nivå med bra musiker. Om jag skall nämna någon så är det Peter Winsnes som även var storstjärna i musikalen Jesus Christ Super Star med Bosse W i orkestern. Derek Skinner var också en fantastisk trummis.
Vi får trösta oss med att det finns mycket inspelningar att lyssna till.
Håkan Peterson Håkan Peterson skrev den 2019/03/31 kl. 14:19
En oförglömlig kväll på ett utsålt Musikens hus. Blandar känslor - en magisk epok är över och alla minnen blir mera minnen,
Tack för en underbar kväll ! Spotnicks for ever.
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2019/03/31 kl. 12:33
Tack för en fin kväll i går på avskedskonserten
Conny Norrman Conny Norrman skrev den 2019/03/28 kl. 18:33
Grattis Bo önskar jag o Lars från fd Ellens favoriter. Det är 30 år sist vi träffades. Hälsa Bob.
Börje Norén Börje Norén skrev den 2019/03/27 kl. 21:57
Grattis på 80-årsdagen gitarrernas överste önskar
Midnight Blue Band från Ljungbyhed
Johnny Svensson Johnny Svensson skrev den 2019/03/27 kl. 19:35
Ett JÄTTESTORT GRATTIS till Bosse idag, när du fyller jämna år!!!
Vi hurrar från Kaggebo och hoppas du hör.
Johnny o Ulla
Åke Hammarin Åke Hammarin skrev den 2019/03/27 kl. 17:02
Bo Winberg intervjuades idag av Radio P4 Göteborg.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1260441

Intervjun finns mellan 3.12.30 och 3.21.06
Bo är gäst i Radio P4 Göteborg på eftermiddagen
fredag 29 mars.
Jürgen Sohnsmeier Jürgen Sohnsmeier skrev den 2019/03/27 kl. 13:29
Hello Bo,
congratulations to your 80th birthday and thanks again for your amazing music that I'm still hearing since the 1960's and greetings to the other band members and your wife
Anna-Lena Anna-Lena skrev den 2019/03/27 kl. 12:30
Grattis till dig på födelsedagen den bästa gitarristen i Sverige.
Nils Andersson Nils Andersson skrev den 2019/03/27 kl. 10:41
STORT GRATTIS!!! Bosse Winberg??☕️?
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2019/03/27 kl. 09:00
Stort GRATTIS på födelsedagen, Bosse Winberg??☕️?
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2019/03/27 kl. 06:09
Stort Grattis på födelsedagen Bosse?
Jan abrahamsson Jan abrahamsson skrev den 2019/03/15 kl. 15:20
Grattis Bosse på din 80 årsdag
Swenne & Pirjo Wiberg Rif Swenne & Pirjo Wiberg Rif skrev den 2019/03/14 kl. 07:39
Man kan tycka att det är märkligt, att ingen Tv/Radiokanal uppmärksammar detta, att The Spotnicks gör sitt sista gig.
Sveriges pop/rockambassadörer sedan tidigt 60-tal, med en enorm skivhistoria bakom sig.
>1957-2019 Respekt !
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2019/03/11 kl. 09:55
Stort Grattis på Födelsedagen Bob?
RBB Langen RBB Langen skrev den 2019/03/10 kl. 08:57
1960 blev Hank Marvin min hjälte! jag sökte med ljus och lykta efter samma gitarr som vid den tiden hängde på Hanks mage, en Burns, men långt innan jag blev klar med den jakten så hängde det en Fender Strata där i stället och jag köpte förstås en sån, en mintgrön - men inte f-n lät jag som Hank för det, men gitarrsoundet fick jag iallafall med ett Binson. 1963 fick jag en svensk hjälte, Bo Winberg och behövde inte byta gitarr men insåg att jag inte skulle bli en av de stora i den branchen, började i stället en karriär i ett stort USA-företag i databranschen och lirade på fritiden, och framförallt började toknörda allt om elgitarrer, förstärkare och ekon, men efter att min mintgröna Strata blev stulen vid en flytt 1971, vilket jag inte upptäckte förrän 1973 då jag i vårt förråd öppnade den gula väskan - och ser där enbart plyschen men ingen Strata. T.o.m. plektrumen var stulna och efter det la jag ned själva spelandet och fortsatte med enbart nördanet. Är numer +77 men började 2002 att snickra på en ett eget gitarrbygge, en Strata-kopia och 2012 byggde jag en högtalare som en kolonistuga med 6 st 12" och horn och tweeter, hade nån stans i bakhuvet att jag sett ett reportage på 60-talet att Bo W hade nått liknande. Den blev lite för liten att bo i och för stor för övriga familjen så jag gav bort den till en rysk fattiglapp ganska omgående. Men 2012 började jag mitt byggande lite mer seriöst när när jag flyttade ned till sydeuropa och värmen och nu producerar jag ca en gura per månad av RBBL Sensus med egenproducerade handgjorda RBBL Vintage Pu´s, allt tack vare Hank och Bo. Det finns visst nån religion med huvudidén att man kan börja om igen efter döden och då skulle min nya karriär förstås bli att bygga el-guror och speciellt en till Bo W - om man inte blir en insekt förstås. Har dessutom av nöd börjat träna upp händerna för att i ensamhet kunna höra hur mina guror låter efter setupen, sedan får andra ta över. Ha det bra Bo och ni andra - det är tonen som gör musiken, både när vi talar och spelar. www.artesguitar.com
Hans Hans skrev den 2019/03/07 kl. 14:25
Kommentar till Pelles inlägg.
För oss Spotnicksvänner som är uppväxta med deras musik gillade Spotnicks för att de inte lät som alla kopior. Deras stil var de ensamma om.
När Spotnicks under senare tid spelade i Tyskland
sade en tysk till Douglas M, som då var medlem i Spotnicks, att Shadows var som Spotnicks med kondom. Ligger mycket i det.
All tid har sin musik, sina förebilder, sina idoler, sin musikstil osv. Media består av medarbetare i åldersklass 20-50 år och har lite koll på 60-talsmusik. De vet knappast heller vem Ingemar Johansson var eller ens Jimi Hendrix. Musiken de har koll på är dataproducerat inspelat på 100 kanaler och det blir en enda gröt av det. Typ mello eller den som vi matas i p4 med. Den gräsliga rappen har de också koll på.
En äldre arbetskamrat fällde denna kommentar när Elvis dog: Elvis det är väl ingenting tänk på Frank Sinatra. Säger lite om generation- växlingar inom musiken.
Vi får ändå hoppas att Spotnicks musik lever vidare i kommande generationer även om jag tror att Bosse W ger fullständigt sjutton i det.
Pelle Pelle skrev den 2019/03/06 kl. 19:24
I dag utdelades regeringens (obs inte frugans) musikexportpris ut till killen (noterade inte namnet) som skrivit filmmusik och fick en Oscar på Oscarsgalan. Detta vore verkligen ett passande pris för The Spotnicks att erhålla, då
de var pionjärerna som inledde den svenska musikexporten av lite större format.
// Pelle
Pelle Pelle skrev den 2019/03/05 kl. 17:39
Bo Winberg and Spotnicks are among the greatest.
You can hear and see when the trummer Derek Skinner starts up the Spotnicks team song on Dutch TV in the 60ies, how Bo Winberg comes in with his guitar and speeds up the drive and the tempo a litttle bit adding a great effect. That is one good picture of his his greatness.
He has a good timing (as the whole group), and as a football player he hits the boll in exact time.
/Pelle
Hans Hans skrev den 2019/03/03 kl. 21:51
Det tycks vara utsålt på avskedskonserten. De kunde nog valt en större lokal tror jag. Kanske Trågårn eller något ditåt med plats för 1000 personer men vi som har biljett får gilla läget.
Rune Bengtsson Rune Bengtsson skrev den 2019/03/03 kl. 14:45
Hej bästa Spotnicks. Jag har följt er sedan
60-talet. Ville vara med på Bosses 80årsdag
men har blivit så dålig med åren att jag måste
ha rullstol och permobil. Hoppas ändå att jag
kan få möjlighet att komma till Musikens Hus.
Skall försöka att få hjälp av någon.
Lycka till.
Pelle Pelle skrev den 2019/03/01 kl. 20:44
Hi,
picked a true comment from the net about the Spotnicks.

"This beautiful sound makes me glad and cheers me up."

// Pelle
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2019/01/25 kl. 11:04
Roligt att herrar Brännlund, Möller och Sannfridsson tillsammans med ex-Spotnicken Ove Lindell övertar stafettpinnen från Bosse och Bobban. Jag önskar dem lycka till!

I galleriet har jag upptäckt en lucka i 50-talsfliken. Det är ”Rock-Teddy & The Blue Caps”. Samtliga Spotnickar (Bob, Björn och Bosse) samt Claes-Göran Nestor och Bo Wahlberg var med. Blue Caps var en del av Spotnicks-historien, samt dixiebandet ”Poison Mixers” där Bosse Winberg spelar piano.
Börje Wallstedt Börje Wallstedt skrev den 2019/01/23 kl. 18:28
Som 11åring 1960 hör jag The Spotnicks på Berget i Söderhamn. Detta var det mest otroliga jag hört. Jag har följt detta band sedan dess och jag kommer till Göteborg för att se dom en sista gång. Jag älskar Bo Winberg och Bob. Vi ses den 30/3.
Swenne Wiberg Swenne Wiberg skrev den 2019/01/23 kl. 08:54
Som gammal Spotnicksbeundrare sedan inköp av första SpotnicksEp,n på Ferdinand Lundkvist i Göteborg tidigt 60-tal. Har jag följt gruppen under alla år, i olika konstellationer. Samlat på deras plattor, tycker jag att det är trevligt att dagens medlemmar fortsätter med att föra Spotnicksmusiken vidare. Lycka till Stephan,Kenta,Göran och Owe ....
DE WITTE LUC DE WITTE LUC skrev den 2019/01/05 kl. 15:55
Together with BO Winberg and friends I was in front of Bo Winberg for more dan 1 hour at the dinner table in the Apple Hotel Gotheburg eating good food Bo was very happy and was talking in Swedisch languige I have to learn swedisch. He nows I was from Belgium I was there with a friend of The Netherlands Ruud Lans
and the Bel gian group Guitar Syndicate who was invited to play one hour I was very exited To see the famous group The Spotnicks and Bo Winberg and the rhytm guitarist and of of course the band The Spotnicks
Flying Dutchman Flying Dutchman skrev den 2019/01/02 kl. 15:26
All the best wishes for 2019 for the whole group Health and hapiness and.... keep playing
John
Jønne Wendt Jønne Wendt skrev den 2018/12/31 kl. 11:30
I wish all Spotnicks fan a HAPPY NEW YEAR.
Let`s look forward to another good year with
lots of Spotnicks music…..
See You in Gothenborg 30.march 2019.

Best wishes.
Jønne.
Kurt Nilsson Kurt Nilsson skrev den 2018/12/25 kl. 10:54
Hej på er alla i The Spotnicks!Kommer att vara på plats i musikens hus den 30/3.Hoppas att den
här spelningen blir inspelad och utgiven på
vinylskiva? Det vore inte fel att erbjuda alla biljettköpare första "tjing" på en sådan!
Tack för alla "Spotnicks-höjdare" genom åren!
Börje Norén Börje Norén skrev den 2018/12/23 kl. 14:08
God Jul och gott nytt År önskas alla nu levade musiker som spelar och har spelat i The Spotnicks.
Vidare vill jag framföra ett särskilt stort tack till Sören som kämpar på med hemsidan trots alla svårigheter med att få in information och våra "Hjältar".
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2018/12/23 kl. 10:03
Riktig skall det vara!
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2018/12/23 kl. 09:53
Önskar alla i The Spotnicks och alla fans en rigtik God jul och ett gott nytt år
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2018/12/14 kl. 20:09
Något som är värt att fundera på: med tanke på att Spotnicks gör sin avskedskonsert den 30 mars 2019, borde man dokumentera spelningen på skiva och/eller dvd.
Hans Hans skrev den 2018/12/06 kl. 15:53
En och annan stol lär nog finnas på plats.
Sedan tror jag nog att de allra flesta orkar stå någon timma eller så. Vet att de finns stolar men inte hur många. I ena hörnet vid ingången finns en upphöjd platå. Där brukar det finnas några bord med stolar. Bosse W 80 år i mars skall ju stå och spela förmodar jag.
Är det problem att stå tror jag arrangören fixar fram stolar för behövande.
Rolf Eriksson Rolf Eriksson skrev den 2018/12/06 kl. 12:48
Hur tänkte arrangören eller Spotnicks med avskeds-
spelningen??? Biljetterna är ju endast ståplatser.
Era fans är ju i klassen 65 till 85 år,det är knappas troligt att de orkar stå på sina trötta ben
under kanske 1 timmas tid.Det måste väl finnas en annan lokal som kan erbjuda sittplatser.Varför inte
i Lerums aula där ni spelat några gånger,där finns ju även parkeringsmöjligheter och lättillgängligt via motorvägen. GÖR RÄTT OCH GÖR OM Rolf E. 72 år
Hans Hans skrev den 2018/12/03 kl. 14:28
Köpt biljett!
Vill vara ute i god tid. Musiken hus tar bara ca 350 personer.
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2018/12/03 kl. 10:23
The Spotnicks 1957-2019! 62 år i musikens tjänst! Rolling Stones kommer efter som god tvåa med sina 56 år. Bosse Winberg, Bob Lander och co. kan med gott samvete lyfta på hatten och tacka för sig efter 62 år. Tack för fantastisk musik och tack för att ni fick mig att sluta med trumpeten och börja spela gitarr! Ni är en av mina största inspirationskällor, och jag hittar alltid något nytt i era låtar.

Dessutom fortsätter sonden New Horizons längre ut i rymden med Spotnicks’ namn på den skiva som sitter på sonden.
Hans Hans skrev den 2018/12/02 kl. 20:09
Stämmer enligt artistannons på Musikens Hus hemsida.
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2018/12/02 kl. 12:53
Har hört att Spotnicks absolut sista spelning äger rum den 30/3 2019 på musikens hus i Göteborg stämmer detta?
När släpps i så fall biljetterna?
Håkan Peterson Håkan Peterson skrev den 2018/11/26 kl. 19:33
Tack Spotnicks och Bo Winberg för all den fantastiska och härliga musik ni levererat - och levereratr. Jag växte upp på 60-talet med era låtar och idag tar det nanosekunder att minnas den tiden då jag hör er spela.
Sköt om er !
Lars Norlander Lars Norlander skrev den 2018/11/09 kl. 20:28
Tack Bosse! Min tappra mediokra grupp jobbade med Rolle F på 60-talet. Lennart Lindström var frustrerad så vi jobbade i Moonlighers studio. Han begrep inte varför inte Lasse Holm kunde göra som jag. Komponera 🙂 Resten är historia som historien förtäljer. Men du är outstanding.
Rolf Eriksson Rolf Eriksson skrev den 2018/11/09 kl. 18:38
På Nostalgigalan i Kungsbacka blev Spotnicks väldigt illa behandlade. Efter c; 40 min kommer Jack kotschack in och avbryter Spotnicks efter Amapola,med orden tyvärr så får ni sluta spela nu på grund av tidsbrist. Det blev ett mycket konstigt slut.Spotnicks killarna blev väldigt förvånade.Det tog ju lite tid för en del att plocka ihop sina pinaler.Jag tycker man kunde dra för ridån, så de
kunde jobba i lugn och ro.De blev inte avtackade på ett värdigt sätt av Arrangören.
Hans Hans skrev den 2018/11/09 kl. 17:16
Peter!
Det är alltid svårt att "lägga av" om man levt med musik och att stå på scenen. Det uppstår ett tomrum som kan vara svårt att leva med. Jag tror du har upplevt "tomrummet" och den känsla det medför.
Åtskilliga artister har annonserat sin avgång men efter ett tag är de tillbaka igen.
Logiskt har du naturligtvis rätt.
Tycker att du som är en fantastisk sångare och pianist samt en stor profil i Spotnicks under de stora åren i på 60-talet borde få gratis entré.
Peter Winsnes Peter Winsnes skrev den 2018/11/08 kl. 21:57
Bästa Spotnicks !

Känner mig lite lurad. Köpte en biljett för flera hundra kronor till er "Final Tour Concert" i Kungsbacka för några år sedan !
Jag har för mig att det engelska ordet Final betyder slutlig, sista, definitivt slutgiltig.
Eller hur?

Peter Winsnes
Webmaster Webmaster skrev den 2018/09/21 kl. 09:17
Hej Ruben,
Tack för ditt inlägg!
Albumet finns beskrivet på hemsidan under menyn [Samlingar/Spotnicksrelaterat] längst ner i listan.
/Sören Alverfeldt
Ruben Berglund Ruben Berglund skrev den 2018/09/20 kl. 23:13
Skivan, Spotnicks in Stockholm.
Låt nummer 6, och låt nummer 12, är skrivna av min bror, Christer berglund, Kallad Chris Corday på den tiden. Originalet finns på YouTub. Namnet på gruppen är Beat Incorporated. Där kan ni lyssna på hela skivan med hans låtar, inspelad 1964.
Må han vila i frid.
Grete-Mari Nieminen Grete-Mari Nieminen skrev den 2018/09/20 kl. 14:55
Har köpt biljetter till föreställningen i Kungsbacka. Den ser jag framemot <3
Hans Hans skrev den 2018/08/27 kl. 20:13
Bob Lander hade en studio Tal & Ton i Gbg om jag minns rätt.
Christer Nilsson Christer Nilsson skrev den 2018/08/26 kl. 06:02
Hej där från Bangkok,
jag hittade sidan när jag letade lite mer om Bob Lander. Hans namn finns med som ’engineer’ i konvolutets text när den thailändska popgruppen The Impossibles spelade in sin första LP med engelskspråkiga låtar, i Göteborg 1975. Skivan heter Hot Pepper och jag fyndade den igår i Fortune Town, ett av Bangkoks bästa ställen för ny och gammal musik, vinyl och cd. Gruppen blev dock mycket mer profet i hemlandet, med thaispråkig musik, än utomlands. Om Bob Lander minns något från inspelningarna, ser jag fram mot några rader om det.
Mvh/Christer (vars första LP var The Spotnicks in Spain!)
Håkan Lööf Håkan Lööf skrev den 2018/07/25 kl. 20:46
Något gång under 60:talet spelade Spotnicks på Liljekonvalje holmen i

Uppsala! jag var där men kommer inte ihåg när.

Håkan
Pelle Pelle skrev den 2018/07/24 kl. 22:04
Ja, Sören du borde kunna söka kulturbidrag för detta med framgång hos tex Göteborgs kommun och
din egen kommun. Många fans är nog villiga sponsra sidan också.
// Pelle
HåkanLööf HåkanLööf skrev den 2018/07/21 kl. 16:58
Tack Sören!

Har följt sidan i många år. De är bra att någon bevarar en sådan svensk skatt
Som Spotnicks historien är
Tack än en gång

Håkan
Richard Delcourt Richard Delcourt skrev den 2018/07/20 kl. 06:54
Un grand merci Sören de laisser le site continuer. Je suis un fan des Spotnicks depuis que j'ai eu la chance de les voir près de chez moi en Belgique, en 1963. L'arrêter j'aurai été comme perdu, sans rien pour avoir de leurs nouvelles.
Encore une fois merci, et bonne continuation.
Per J Per J skrev den 2018/07/19 kl. 16:51
Many thanks for letting the site continue. Here in Denmark we are quite a number of fans who will appreciate this. If there is any economical 'challenge', let me suggest a "DONATE" button.

Thank you, Per J

Another piece of Swedish rock-history:
http://perjak.dk/bootjacks
Bo Andersson Bo Andersson skrev den 2018/07/19 kl. 11:30
Tack Sören att du ändrat dig och behåller denna helt makalöst bra hemsida.
Helt fanstasiskt att man nu kan fortsätta och läsa om allas våra idoler
Sören, du är bäst
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2018/07/19 kl. 08:31
Stort tack Sören.Ser med glädje fram mot nyheter om Spotnicks i framtiden
Malte Strandh Malte Strandh skrev den 2018/07/19 kl. 08:15
Härlig nyhet
Bra att sidan blir kvar
Kollar varje dag
GMY
H
Malte
Peter Peter skrev den 2018/07/18 kl. 23:20
Passar på att tacka för den glädjande nyheten här också; att sidan finns kvar alltså.
Tack så mycket Sören!
Hans Hans skrev den 2018/07/18 kl. 17:43
https://www.smt.se/article/publikrekord-nar-the-spotnicks-spelade-pa-museigarden/

Storpublik när Spotnicks spelar!
Mattias Jacobsson Mattias Jacobsson skrev den 2018/07/18 kl. 12:07
Stort tack för en fantastiskt bra site! att den kommer vara vid liv glädjer mig, och många andra
Spotnicks vänner i hela världen. De här grabbarna förtjänar mer än väl uppmärksamhet för det de gjort, och fortfarande gör. Ett stort tack åter igen!!
Hans Hans skrev den 2018/07/17 kl. 20:41
Tack Sören för detta beslut!
Du är guld värd!!
Mats Henriksson Mats Henriksson skrev den 2018/07/17 kl. 13:40
Tack så hjärtligt Sören för att du fortsätter med denna fantastiska hemsida. Du och denna sida är guld värda, ja, och naturligtvis bandet vi älskar, förstås.

Med vänlig hälsning
Mats
RolfEriksson RolfEriksson skrev den 2018/07/17 kl. 09:18
TACK Sören ,för att Du fortsätter med hemsidan!!! Det är alltid kul att följa var de har sina spelningar,även om det inte är så många nu för tiden.Den 4 nov skall jag höra dom i Kungsbacka Teater på nostalgigalan.Ha det GÖTT sören.
Peter Peter skrev den 2018/07/16 kl. 00:28
Jag instämmer med Pelle; sidan bör om möjligt inte läggas ner. Den är en guldgruva för oss Spotnicks-fans med all sin dokumentation av gamla och nya spelningar, låt- och skivinformation och allt som rör bandet.
Den outgivna boxen är bara den något speciellt. Så många gånger man har läst om den och önskat att man kunde lyssna allt som finns där (de outgivna liveinspelningarna och backing tracks:en).

Jag hoppas verkligen det finns något sätt att rädda sidan.
I vilket fall; en stor eloge till dig Sören och tack för allt du gjort för sidan och för oss fans. Tack så otroligt mycket.
Pelle Pelle skrev den 2018/07/13 kl. 08:29
Hej !
Hemsidan bör om möjligt inte läggas ner.
Den är ju en dokumentation om en av Sveriges största rockgrupper.
Även om det inte kommer in så mycket nytt och Sören ta det lite lugnare är den väl värd bevara och vara öppen, och många runt om i världen kommer fortfarande att gå in där. Måste finnas fler som kan hjälpa Sören med detta. Ju fler det är desto mindre arbete för var och en.
Den ligger ju som referens/länk i tex Wiki pedia mm.
Nej det vore fel....
Hur gör Shadows och Ventures med sina sidor. Spotnicks är räknas ju in bland dessa som en världsgrupp. Den är ju ett kulturarv.
Nej det vore fel lägga ner...
//Med vänlig hälsning Pelle
Hans Hans skrev den 2018/07/09 kl. 15:52
Tack Sören för allt nedlagt jobb som vittnar om ett stort intresse och kunskap för och om Spotnicks. En fantastisk uppslagsbok och nyhetsforum för oss Spotnicksvänner.
Åke Hammarin Åke Hammarin skrev den 2018/07/09 kl. 15:44
Jag instämmer i hyllningskören till Sören med tack för ditt ideella och fina arbete med denna site. Den har varit en bra källa till att få information om Spotnicks från förr tills nu. Det fantastiskt att se hur det har utvecklats under årens lopp med bild och ljud.
Ett utomordentligt jobb!
Bo Andersson Bo Andersson skrev den 2018/07/09 kl. 11:29
Jag vill uppmana alla diggarna att gå in på "Swedish Music hall of fame" och rösta på Spotnicks

Dom om några är väl värda att var med där
Bo Andersson Bo Andersson skrev den 2018/07/09 kl. 11:18
Sören du är helt fantastisk.
Med mycket stor sorg läser jag att du nu stänger ner denna underbara hemsida. Det känns riktigt vemodigt.
Men tack för allt fantastiskt arbete som du lagt ner.
Jag hoppas in i det sista att du ändrar dig och behåller sidan
Hälsningar
Bo Andersson (Radio 88/Radio Spotnicks
Bo Lindahl Bo Lindahl skrev den 2018/07/08 kl. 22:19
Med stor sorg i hjärtat ser jag att hemsidan släcks ner, jag hoppas att evenemang och övriga nyheter publiceras få Facebook så man kan följa vad som händer och sker. Tack i alla fall för de år som varit med en informativ sida om Spotnicks.
Daniel Svensson Daniel Svensson skrev den 2018/07/08 kl. 21:32
Det är med stor tomhet jag läser att du nu Sören väljer att stänga ner hemsidan - sidan om Spotnicks som haft så stor betydelse i livet under många år nu. ?

Jag önskar att någon kunde ta över stafettpinnen och föra arvet vidare. Särskilt då hemsidan verkligen växt till en kulturskatt med all dess information och stora bildbas! ? Men jag förstår också beslutet eftersom det är mycket jobb!

Jag lyfter därför på hatten Sören, sänder mitt varmaste tack för allt slit, och önskar dig en skön sommar.
Tack! ?
Mvh Daniel Svensson
PS. Du får väldigt gärna sända mig en mailadress man kan nå dig på även framöver!
Bosse Olsson Bosse Olsson skrev den 2018/07/07 kl. 10:21
Att ha idoler genom livet är fint. Att ha idealister som lägger så mycken tid och arbete på att hålla idolerna och oss fans ständigt uppdaterade är storartat. Sören, tusen tack för ditt magnifika arbete om och för The Spotnicks som alla vi andra fått njuta av. Nu är ju livet en gång för alla sådant att en dag är det inte riktigt sig likt.
Bosse Olsson
Lars Kjellin Lars Kjellin skrev den 2018/07/05 kl. 16:38
Sören, min gamle vän och hedersknyffel.
Ett tack känns magert efter all möda och slit du lagt ner på hemsidan.
Du har all heder av ditt engagemang.
Även om hemsidan nu går till vägs ände, så har jag en god vän i dig.
Allt gott min vän
Höroms
Lasse
Ole Vinter Ole Vinter skrev den 2018/07/04 kl. 22:47
Mycket trist! når denne Spotnicks side bliver stängt! Har altid syntes at den side var den bedste som findes for Spotnicks fans. Et fantastisk bra job som webmaster Søren Alverfeldt har gjort.......Please Søren "One more Round" Tak!
Alice Radomska Alice Radomska skrev den 2018/06/29 kl. 06:35
Hallå, vicken början på torsdagsmorgonen (28/6)!!! Här stiger man upp rekordmorgonpigg i lilla skeva hyrda stugan vid en liten blodigelsjö i Närke och sätter på radion.
Jodå, fem i fem på morgonen hör man Viking Truckers med Bob Lander dra låten "Truckdriving Gang" på tydliga Radio 94,3 Kumla.
Härligt med Bob och truck-music - som en motorväg här mitt i grönskande ödemarken. Jag tackar och niger. Alice
Anneli Fransson Anneli Fransson skrev den 2018/06/26 kl. 16:58
I boken "Göteborg precis som i går" är det väldigt träffande formulerat:
"Spotnicks åkte och uppträdde i Japan och Mexiko lika naturligt som andra göteborgska artister uppträdde i Uddevalla och Spekeröd."
Christer Bäckström Christer Bäckström skrev den 2018/06/23 kl. 15:47
Hej. Vill börja med att det är tråkigt att sidan skall stängas. Jag har en lp som inte finns med i den listan som finns här på sidan. Den heter Spotnics best och är från 1971. Är det nån hybrid, den är gjord på karusell.
Rune Lunneblad Rune Lunneblad skrev den 2018/06/23 kl. 08:41
Jag vill också tacka Sören för allt jobb som han
har gjort med hemsidan genom åren. Den blir saknad.
Bertil Lundqvist Bertil Lundqvist skrev den 2018/06/21 kl. 13:40
Det var ju tråkigt att sidan skall stängas men allt har ju ett slut.Föstår att det varit mycket jobb för dig Sören så tack för väl utfört jobb. Kommer att sakna hemsidan.
Anneli Fransson Anneli Fransson skrev den 2018/06/14 kl. 21:19
Det snackas i P4 om att Sören Skarback och en ryss har skrivit TRE av de fem snälla rocklåtar som Moskva nu under fotbolls-VM satsar mest på att låta utländska gäster höra. Sångerska: Anna ur metal rock bandet Imperial Age.
Schysst av Sören Skarback att betona att Spotnicks var svensk pops allra första ambassadörer med hit-låtar på 60-talet i Japan, Mexico och halva Europa, när nu den dåligt påläste radioreportern knappt hört talas om Spotnicks - en av världens främsta gitarrgrupper nånsin.
Hans Hans skrev den 2018/06/10 kl. 19:45
Bifogar en länk med Spotnicks i Tyskland (?) någon gång på 80-talet skulle jag tro. Så bra!

https://www.youtube.com/watch?v=Mn_-QagIzWo
Sture Melander Sture Melander skrev den 2018/06/07 kl. 15:17
Kan berätta att jag nyligen köpt Björns originalbas på Hellstones musik i Stockholm. Den kommer att förvaras inom glas och ram och behandlas med andakt.
Olle Svensson Olle Svensson skrev den 2018/05/03 kl. 06:27
Hej !
Är någon intresserad av tidningen Spotnews.
Jag har c:75-80 st från -96-97 t.o.m 2017.
Med vänlig hälsning.
Olle Svensson
Hazze Roadcaster Hazze Roadcaster skrev den 2018/05/01 kl. 16:43
Hej, någon som har en NGC Festival -18 biljett att sälja köpes OMG

Med vänlig hälsning/Hazze
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2018/04/27 kl. 20:34
Dessutom: man ska nog inte ge ut dem. Låt inspelningarna vara där de är.
Jörgen Strand Jörgen Strand skrev den 2018/04/27 kl. 20:33
Hej, Mats! Jag har lyssnat igenom inspelningarna från -68 och -69, och i mitt tycke var det bra låtar. Ljudkvalitén var det si och så med, i synnerhet Bosse Winbergs fuzzgitarr som knappt hördes i några låtar. De första låtarna på -68-spelningen var det lite dist i sången, men det försvann efter en stund.
Om jag ska välja mellan dem, så gillar jag -68-spelningen. Stämsången mellan Bobban och Peter var fin och Tommy Tausis som bankade sk-en ur trummorna i ”Mashed Potatoes” går inte av för hackor. ??
Mats Mats skrev den 2018/04/22 kl. 11:11
Jörgen Strand. Det är Kenneth Käck som är arrangör för den/de spelningarna. Han bad mig att lägga upp dem på Youtube. Ska dem ges ut får man kontakta honom först, antar jag 🙂
Med vänlig hälsning
Mats
Jan-Erik Malmberg Jan-Erik Malmberg skrev den 2018/04/18 kl. 08:48
hej där verkar intressant, finns det någon inspelning av detta gig??
Anneli Fransson Anneli Fransson skrev den 2018/04/13 kl. 06:24
Utöver The Spotnicks magiska sound och feeling fick också Bo Winbergs ungdomliga förstärkarbyggen och Bob Landers senare super-amerikanska style i Viking Truckers stort beröm i den där föreläsningen som förra gästbokskvinnan nämner, fast jag inte hörde den göteborgsinriktade utan den mer allmänt nordiska versionen (i Helsingborg) av föreläsningen. Men ännu bättre att höra är ju Spotnicks själva, såväl live som på skiva!
Alice Radomska Alice Radomska skrev den 2018/04/05 kl. 13:15
Fantastiskt att Spotnicks var Sveriges första pop-världsstjärnor med förstaplatser på listor lite varstans, långt före ABBA och Roxette. När jag nyligen hörde Sören Skarback hålla en föreläsning om Göteborgs 1960-tal, kom publikens frågestund efteråt att handla MEST om Spotnicks. Han gav snabba, säkra (och förmodligen rätta) svar med stor förtjusning. Ert möte med The Shadows på Kopparslagaregatan bedömer han ha varit en av vårt snart 400-åriga Göteborgs tio väsentligaste kulturhändelser någonsin. Och det kan väl ingen precis säga emot. Ha det bra, önskar Alice.
Alice Radomska Alice Radomska skrev den 2018/04/05 kl. 13:15
Fantastiskt att Spotnicks var Sveriges första pop-världsstjärnor med förstaplatser på listor lite varstans, långt före ABBA och Roxette. När jag nyligen hörde Sören Skarback hålla en föreläsning om Göteborgs 1960-tal, kom publikens frågestund efteråt att handla MEST om Spotnicks. Han gav snabba, säkra (och förmodligen rätta) svar med stor förtjusning. Ert möte med The Shadows på Kopparslagaregatan bedömer han ha varit en av vårt snart 400-åriga Göteborgs tio väsentligaste kulturhändelser någonsin. Och det kan väl ingen precis säga emot. Ha det bra, önskar Alice.