Kommentarer

BJÖRN THELIN 1942 – 2017 — 5 kommentarer

 1. Tillägg till mitt tidigare inlägg: Den låt med gruppen som får mig att få kalla kårar på min rygg och rysningar är när jag vrider på volymen på min hemmaanläggning modell 70-80 tal till nästan max är: Silent Night från WinterlandLP:n eller CD:n vid juletid, då går man formligen i taket och tänker tillbaka på den glada tiden tillsammans med Reino som fick mig att upptäcka bandets stora egenskaper samt det minnesvärda besöket hos Tal & Ton och ”Bobban”med kollega Peter Wiberg vid mixerbordet,samt
  fanclubbens 25 års jubileum i Hindås då Bobban med fru gästade min fru och mig på hotellrummet över ett par glas whiskey och pratade gamla minnen bl.a.från ett av bandets spelningar på BZ i Stockholm 1969 som vi dansade till, vilket sedan blev skivan By Request som snabbt inhandlades därefter.
  Än idag dånar Spotnicksmusiken ur mina Stig Carlsonhögtalare mod. OD 11 ”Loud and Clear”
  f.d. Fanclubmedlem 176

 2. Jag träffade Björn en gång och då fick jag hans bok signerad.Har även Ove Johansson’s bok signerad

 3. Tråkigt att Björn gått bort för tidigt. Denna eminenta grupp som slog världen med häpnad och mig tidigt 60-tal med knastrande mottagning från Radio Luxemburg och Orange Blossom Special, då var jag fast. Med Björns bas blev bandets sound komplett. Han utstrålade alltid spelglädje och humor.
  Som skrivits medverkade han på de bästa skivorna under storhetstiden. Ja en miljonsäljare i Japan på den tiden, man häpnade och gladdes.
  Beklagar bortgången/ F.d.Fanclubmedlem F.d. Fanclubmedlem 64

 4. Ja, då har den förste av orginalSpotnicks bandmedlem och mästerbasisten i bandet lämnat scenen för gott.
  Lyssnar ofta på gruppens 60-tals inspelningar som måste vara det bästa som spelats in på den tiden. Ventures, Shadows, Violents som också var aktuell då kom många gånger till korta då man hörde The Spotnincks dåna ut i etern med sitt berömda eko och som Lsse kjellin nämnde ”The Old Spinning Wheel” med Björns eminenta basgång + Great Snowman-LP:n. En skicklig basist har som sagt gått ur tiden. Frid över hans minne och hans skickliga hantering av sin ”basgura” som nu tystnat.
  F.d. Sotnicks Fanclubmedlem 176