Kommentarer

BO WINBERG 27 MARS 1939 — 3 JANUARI 2020 — 7 kommentarer

 1. Att Bosse är död är svårt att fatta. Har mycket att Tacka dom för. Bl.a När jag fick låna pengar av Bosse till Scotern (Lambrettan) till Verkstan i Göteborg så jag kunde köra hem till Stockholm igen. Tog semestern efter deras Spelschema Och åkte över hela Sverige.Utom övre Norrland.Jobba till 1600 Flög till Sundsvall buss till Stöde Spela Dansmusik.till 2400 sen fick jag följa med till Sundsvall Hotell Knaust flög tillbaka på morgonen till Stockholm sen börja jobba 1600 på eftermiddag , att dom stog ut med en .Och så där höll det på hela 60-talet . Så jag har mycket att tacka dom för. Men ibland kunde jag bjuda igen, med skjuts när vi körde varannan gång på turnerna (Tommy ) Fixa mat när dom bodde på Hotellet (Flamingo ).Bl.a. Fick ligga över på soffan i Bosses Studio, det kändes stort. Sparre !

 2. Världens bästa gitarrist har tyvärr lämnat oss.
  Vila i frid

 3. Tack Bosse för all underbar musik! Du har varit en stor inspirationskälla under många år och dina tolkningar håller än idag! Finns ingen som lirar som du! Vila i frid! Hoppas änglarna har en bra elharpa som du kan fortsätta spela på!

 4. Hörde Spotnicks första gången i ”KUL I BACKEN” vid BK HÄCKENS klubbstuga vid backen upp till Slätta Damm 1962 (?) Har sedan hört dem i Kungällvsparken och Doktor Fries Torg och alla möjliga ( och några omöjliga ) ställen genom årtionden. Hörde Tommy Tausis i bandet Castums (? ) på Backa Folkets Hus ( välkänt för Spotnicksklubben ) Efter att Bo har lämnat oss får vi trösta oss med all fin musik som finns på LP och CD. Minst en skiva per vecka bör avnjutas för bästa välbefinnande.

 5. Kommer bl a ihåg våren 2005. En frikyrko organisation samt Nässjö IFhade bjudit in Spotnicks till en av flera cafekvällar i ett mötestält i Nässjö..
  Bosse Winberg yttrade efter några låtar: ”De’e la första gången vi har spelat i ett frikyrkotält”…
  Det var uppskattad musik, kan jag säja!

 6. Jag minns konserten i Grästorp. Bosse var trött och vi trodde att det kanske var sista framträdandet.
  Vad valde då dessa legendarer som sista ordinarie nummer? Jo, Vad tar ni för valpen där i fönstret!! Sedan kom extranumren, då spelade man ”Stilla natt”, så värdigt som det bara gick. Publiken stod upp, många grät.
  Oförglömligt!